Originální klášterní pivo Olivětinský OPAT
Zveme Vás ke komentované prohlídce broumovského pivovaru s ochutnávkou piva Opat.
Termíny plánovaných prohlídek našeho pivovaru nelzenete zde.
Pivovar má vlastní sladovnu a je tak soběstačný s jednou z hlavních surovin k výrobě piva - ječným sladem.
Rovněž zdroj vody je vlastní - v objektu pivovaru je artézská studna.
Třetí základní surovinou k výrobě piva, kterou pivovar nakupuje, je žatecký chmel.
Stáčírny sudů i lahví byly uvedeny do provozu v roce 1994.
Stáčírna sudů má výkon 55 sudů/hod., stáčírna lahví 15 000 lahví/hod.
Výrobky pivovaru jsou rozváženy v regionu východních Čech.
Pivovar vyrábí světlá piva - 10%, 11%, 12%, 13%, 14%, polotmavé 17% a tmavé pivo 13%.
Část výroby tvoří též piva nefiltrovaná a speciální jako je tmavé třešňové pivo, pepřové a konopné pivo aj.
Individuální prohlídky pivovaru v Broumově
Technologie výroby piva
Pivo, vyráběné v pivovaru Broumov-Olivětín, je typickým představitelem tzv. piva českého typu. Pod pojmem piva českého typu rozumíme skupinu co do organoleptického charakteru vzájemně značně příbuzných piv.